facebook

Небайдужість рятує: батькам онкохворого Андрія Романюка потрібні кошти на лікування сина

Хлопчику нещодавно пересадили кістковий мозок.

Влітку 2019 року в Андрія Романюка із села Вербка Кам’янець-Подільського району лікарі діагностували гострий лімфобластний лейкоз. Хлопчика спочатку лікували в Хмельницькому та Києві, і, здавалося, хвороба відступила. Однак згодом у школяра стався рецидив. Шанс на життя – пересадка кісткового мозку, який пообіцяла одна із турецьких клінік.

Уже більше п’яти місяців Андрій перебуває закордоном із батьками, де за цей час він перехворів на коронавірус та пройшов декілька блоків хімієтерапії. Завдяки зібраним коштам небайдужих громадян, декілька днів тому йому зробили очікувану пересадку.

«15 березня вночі Андрійкові зробили термінову пересадку кісткового мозку. Через його стан здоров’я це довелось зробити раніше терміну, донорські клітини уже були на той момент доставлені в клініку. Тому все було готово для цього. Зараз у нього так званий стан реабілітації після пересадки. У Андрія болять кістки, немає апетиту, сонливість», – розповідає сестра хлопчика Тетяна Любінецька.

За її словами, після лікування родина має перед клінікою не погашений борг, який треба терміново оплатити, адже лікування потрібно продовжувати. Окрім того, школяру необхідні додаткові препарати, ціна яких також непосильна для батьків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У нас було розрахована сума 190 тисяч доларів на все лікування, але на жаль, організм Андрійка давав збої. Були непланові госпіталізації, а них йшли додаткові кошти.Тому зараз приблизно маємо 45 тисяч доларів боргу перед клінікою. Також треба купити нові медикаменти, скільки вони коштуватимуть, поки лікар точної суми не назвав, але орієнтовно 15-16 тисяч доларів»,- додає Тетяна.

Зараз у Андрійка попереду найвідповідальніші 15 днів після пересадки кісткового мозку. Від них залежатиме стан здоров’я хлопчика надалі, та навіть після плину цих двох тижнів, школяру ще мінімум три місяці доведеться перебувати на лікуванні у Туреччині.

Родина Андрія Романюка просить небайдужих допомогти їх сину та брату побороти страшну хворобу.

ПриватБанк
5218 5757 0086 5932 (гривня)
5218 5722 2190 1148 (євро)
5218 5722 2190 1155 (долари)
Романюк Роман Олександрович (батько)

Монобанк
4441 1144 2328 6457 (гривня)
Романюк Роман Олександрович (батько)

Альфа-Банк
5559 4937 0129 0695
Роїк Людмила Василівна (тітка)

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Небайдужість рятує: батькам онкохворого Андрія Романюка потрібні кошти на лікування сина