facebook

У Норвегії послаблюють карантин і відправляють до садків і шкіл. Третина батьків протистує

Водночас для дітей у школах та дитячих садках розробили спеціальні обмеження. 

Норвегія вслід за Данією, де від 15 квітня вже

Карантин у Європі: Данія відкриває свої школи та дитячі садки
відкрили дитячі садки та початкові школи для учнів 1-5 класів, почала відкривати дошкільні заклади після місячного закриття.

Влада заявила, що послаблення стали можливими, оскільки діти менше постраждали через Covid-19, хоча деякі батьки висловили застереження щодо рішення. “Ходити до дошкільного закладу – це безпечно”, – повторив міністр освіти Гурі Мелбі.

Однак, як і в сусідній Данії, у Норвегії не усі підтримують такі рішення. Так, люди створили у Facebook групу під назвою “Моя дитина не повинна бути морською свинкою для Covid-19”, а онлайн-петиція проти повторного відкриття навчальних закладів зібрала майже 30 000 підписів. Відповідно до опитування, опублікованого місцевим телеканалом NRK у вихідні, 24% батьків не хотіли відправляти своїх дітей до дошкільного закладу, а 13% заявили, що вони не впевнені, чи варто це робити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дошкільні заклади повинні будуть забезпечити певні протоколи охорони здоров’я. Зокрема, діти віком до трьох років повинні перебувати у групах по три особи під наглядом одного дорослого. Діти віком від трьох до шести років можуть перебувати у групах по шість осіб. Культурні та спортивні заходи залишатимуться забороненими щонайменше до 15 червня.

Варто зазначити, що Норвегія, де проживає близько 5,4 мільйона людей, зареєструвала 7 068 підтверджених випадків коронавірусу та 154 випадки смерті. Протягом останніх кількох днів у країні спостерігається зменшення кількості прийому хворих на коронавірус до лікарень, і на початку квітня уряд вважає спалах “контрольованим”.

Нагадаємо, що

Карантин у Європі: Данія відкриває свої школи та дитячі садки
Данія від 15 квітня також почала ослаблювати карантин та дозволила відкритися дитячим садочкам та початковим школам. Як пише Copenhagen Post, у самому Копенгагені в цей день відкрилися близько 35% таких закладів. Однак для дітей у школах та дитячих садках розробили спеціальні обмеження. Вони стосуються дотримання дистанції та постійної дезінфекції. Також дитячі садки на початку будуть відкриті лише з 7 ранку до 16:30, а усі діти зобов’язані приносити їжу із дому у спеціальних пакетах.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Норвегії послаблюють карантин і відправляють до садків і шкіл. Третина батьків протистує