facebook

Права заберуть на 10 років: без пиятики та ДТП – за що нардепи готують жорстке покарання

Подробиці

Найближчим часом в Україні можуть значно посилити відповідальність за одне популярне порушення Правил дорожнього руху. Законопроєкт №11111 вже внесено на розгляд до Верховної Ради, він пропонує карати водіїв аж до позбавлення прав на 10 років.

Автори ініціативи звертають увагу на велику кількість випадків, коли автомобілісти не пропускають у дорожньому потоці транспорт екстрених служб. Швидку, автомобілі поліції або МНС, що прямують на виїзд з увімкненими проблисковими маячками і звуковими сигналами, просто ігнорують.

Сьогодні за це порушення можна отримати 680 гривень штрафу. З огляду на те, що від оперативності прибуття на місце медиків, поліцейських або рятувальників можуть залежати чиїсь життя, законодавці вважають наявний розмір покарання за таке порушення недостатнім.

Пропонується штрафувати водіїв, які не пропустили машини аварійно-рятувальних служб, на суми від 1700 до 2550 гривень за першого порушення з опцією позбавлення прав на строк до одного року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо дії автомобіліста піддавали ризику життя і здоров’я громадян або зрештою все ж таки призвели до тяжких наслідків, то сума стягнення може скласти від 3400 до 5100 гривень, а термін позбавлення прав може становити від 5 до 10 років.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що банкіри попередили українців, щоб ті запаслися готівкою – має вистачати щонайменше на тиждень.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Права заберуть на 10 років: без пиятики та ДТП – за що нардепи готують жорстке покарання