facebook

До чого готується УПЦ МП, прикриваючись лементом про «гоніння»

Галас, який здіймають священники УПЦ МП та навколоцерковні організації, підпорядковані Кремлю, разюче розростається у своїх масштабах. Наприклад, керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) заявив у соцмережі, що відносно Московського патріархату в Україні здійснюється «справжній терор», не стримуючись у висловах і прямо ототожнив владу часів Зеленського з владою часів Порошенка, пише ресурс Духовний фронт.


«Здавалося б, ті часи і та політика тиску на Церкву, що суперечить законам України, повинні були назавжди залишитися в минулому. Адже наш народ на виборах чітко і однозначно просигналізував про неприйнятність курсу т.зв. Армовіри. Однак ми бачимо, що через певні причини цей курс продовжує залишатися дійсністю. Нинішня влада або удає, що цього немає, або ж просто продовжує політику, яка навіть з електоральної точки зору не виправдала себе», – заявив владика у Фейсбуці.

Таким чином, РПЦвУ обережно починає протиставляти себе чинній українській владі. Втім, градус і частота звинувачень, що лунатимуть з вуст російської церкви прогнозовано лише зростатиме.

Питання полягає в тому, чи не прикривається за ширмою лементу про «гоніння» підготовка до якихось активних і не самих приємних для України дій? На жаль, висновки можна зробити не втішні.

Припускають, що масові заяви про «гоніння», так звані переслідування священників РПЦвУ за порушення законодавства, пожежі в господарських приміщення РПЦвУ та «гумконвой» Російської Федерації, який готується прямувати у Києво-Печерську Лавру, свідчать про те, що з високою долею ймовірності Кремль готується захищати «святую русскую вєру» на території України.

Сподіватись на те, що такий захист відбуватиметься виключно в дипломатичному та юридичному полі, на разі, не доводиться, враховуючи досвід захисту Російською Федерацією російськомовного населення у Донецькій та Луганській областях й Криму, констатують у Духовному фронті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До чого готується УПЦ МП, прикриваючись лементом про «гоніння»