facebook

Настоятелям храмів які проводили служби на Великдень загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко в ефірі програми “ІнфоВечір” на “5 каналі” розповів, як каратимуть храми, які порушили карантин на Великдень.

“Внаслідок цього складено два десятки адміністративних протоколів.

Під час Великодніх свят було п’ять масових порушень. В тому числі у Почаївській лаврі, Тернопільської області, і Святогірській, Донецької області. Зараз розслідуються провадження щодо настоятелів цих монастирів і щодо ситуації, яка склалася із залученням великої кількості людей і недотриманням карантинних правил, внаслідок чого люди можуть бути заражені коронавірусом”, – сказав Варченко.
Він додав: “Розпочаті кримінальні провадження за 325 статті ККУ. У разі, якщо не буде трагічних наслідків, вони можуть понести покарання до трьох років позбавлення волі. Якщо будуть тяжкі наслідки, то до восьми років позбавлення волі. Тяжкі наслідки – це тяжкі захворювання і смерть громадян України внаслідок їхньої незаконної і безвідповідальної позиції”.

“Те саме стосується ще трьох церков, монастирів Московського патріархату. На жаль, представники саме цієї конфесії вирішили грати за своїми правилами, а не тими, які встановлені в Україні”, – резюмував радник голови МВС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Настоятелям храмів які проводили служби на Великдень загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років