facebook

Курс валют у травні, що чекає Українців?

Валютний прогноз на травень: що буде з курсом гривні після двох місяців мінімального імпорту і пригніченого попиту населення.

Ситуація на валютному ринку стабілізувалася ціною втрати $2 млрд резервів НБУ. Чи надовго — про це НВ Бізнес розповіли банкіри у своїх прогнозах на найближчий місяць.

У Національному банку України констатують, що під кінець квітня коливання обмінного курсу гривні разом з інтересом до нього знизилися до докризових рівнів.

Глобальна криза, що розпочалася через пандемію коронавірусу, спровокувала розпродажі інвесторами ризикових активів. У категорію ризикових потрапляють і українські облігації внутрішньої держпозики (ОВДП). Продаючи активи, серед яких були і ОВДП, іноземні інвестори (нерезиденти) купують валюту на локальному ринку, щоб вивести її на свої закордонні рахунки. Це чинить тиск на курс нацвалюти.

Однак найбільший панічний попит на валюту на початку пандемії був не у нерезидентів, а з боку українського бізнесу і населення. У підсумку, щоб уберегти гривню від різкого знецінення, НБУ задовольнив цей попит, продавши понад $2 млрд на міжбанківському валютному ринку через інтервенції та аукціони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Банківському регулятору вдалося досягти мети — курс національної валюти стабілізувався. Гривня з моменту початку кризи в березні знецінилася не більше ніж на 9% — з 24,7 грн/$ на початку березня, зупинившись на позначці 27 грн/$ в кінці квітня. Регулятор навіть знову почав купувати валюту в квітні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Курс валют у травні, що чекає Українців?