facebook

Лікарі розповіли, чому вранці з рота погано пахне і що з цим робити

Неприємний запах з ротової порожнини може серйозно зіпсувати життя. Якщо ви відчуваєте, що ваше дихання несвіже – це стане потужним ударом по впевненості.

Які тільки ідеї не приходили в голову людям, щоб позбутися від цієї проблеми. Однак, щоб вирішити її раз і назавжди, необхідно розуміти суть, чому так взагалі відбувається.


Головна причина неприємного запаху з ротової порожнини – мікроби, які живуть в нашому шлунку, ротової порожнини та носових пазухах. Деякі фактори можуть сприяти збільшенню їх кількості. Наприклад, їх кількість збільшується при сильному стресі. Крім того, неприємний запах виникає і з-за нестачі води, адже виділяється дуже мало слини. Також неприємні відчуття часто виникають і у тих, хто худне.

Що ж можна зробити, щоб не виникло неприємного запаху? По-перше, пити багато рідини. Чистіть зуби не рідше двох разів на добу, а раз в 6 місяців варто відвідувати стоматолога. Також варто переконатися і в тому, що немає запалення носових пазух Намагайтеся уникати стресів, адже вони призводять до розмноження шкідливих бактерій.

Фахівці рекомендують обмежити кількість цибулі і часнику в раціоні. Також причиною неприємного запаху можуть стати спиртні напої та каву. Крім того, краще завжди мати під рукою спрей, освіжаючий подих, і жуйку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарі розповіли, чому вранці з рота погано пахне і що з цим робити