facebook

Українці аж присіли: мінімальна пенсія у 4186 грн – подробиці

Українцям повідомили, хто із пенсіонерів може отримати мінімальну пенсію у розмірі 4186 грн.


Багато українських пенсіонерів з нетерпінням чекають на перерахунок своїх виплат, щоб їхні пенсії хоч якось збільшилися. Поки деякі одержують пенсії у розмірі трьох тисяч, інші одержують майже 100 тисяч гривень на місяць. Хто ж із українців може отримати пенсійні виплати, мінімальний розмір яких становить 4186 гривень, розповідає портал “На пенсії”.

Пенсійні виплати у зв’язку із втратою годувальника військовослужбовця призначають у розмірі від 30 до 70 відсотків заробітку. Наприклад, одна жінка звернулася до ПФУ із запитанням. Вона повідомила, що її чоловік, колишній військовий пенсіонер, помер, і тепер вона цікавиться, на яку пенсію вона може розраховувати.

У Пенсійному фонді зазначили, що згідно з чинним законодавством «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» передбачено призначення пенсійних виплат у зв’язку із втратою годувальника у розмірі від 30 до 70% від заробітку, залежно від обставин загибелі чи смерті годувальника.

Зазначається, що на сьогодні мінімальний розмір пенсійних виплат у зв’язку із втратою годувальника за нормами закону не може бути меншим від двох визначених законів розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогодні це 4168 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці аж присіли: мінімальна пенсія у 4186 грн – подробиці