facebook

Найневибагливіші акваріумні рибки

Щоб мати вдома частину живої природи люди досить часто заводять акваріумних рибок. Існує безліч мешканців водойм, яких можна утримувати в неволі, але всім їм потрібні певні умови утримання. Щоб навчитися всім тонкощам змісту подібних тварин, краще вибрати спочатку самі невибагливі акваріумні рибки. Вони не виживуть в звичайній банці, але зміни температури середовища проживання, зміна рівня кислотності та інші погіршення характеристик води їм не страшні. 

Гуппі – найневибагливіший вид рибок для акваріума

Людям, що бажають розводити вдома рибок, в зоомагазинах часто рекомендують гуппі. Ці маленькі вихованці стануть ідеальним варіантом для початківців акваріумістів. Їх можуть розводити навіть зайняті господарі, котрі часто перебувають у відрядженнях. Ці рибки близько тижня можуть перебувати без їжі. Вони також невибагливі до середовища, в якому проживають. Головні умови для їх існування – чиста вода і достатній розмір акваріума. Гуппі легко переносять перепади температур. Але, розводячи цих рибок варто пам’ятати наступне: мінімальна температура води може досягати 18 ° С; оптимальна температура для гуппі – 24 ° С; максимальна температура – 30 °                          С; підходяща температура води під час нересту – 27 ° С.
Гуппі мають яскраве забарвлення, завдяки чому вони користуються великою популярністю. Самці відрізняються меншим розміром і більш яскравим забарвленням. Самки ж не настільки привабливі і трохи більші за самців.

Гуппі добре розмножуються в акваріумі. У самки з’являються здатні самостійно харчуватися мальки. Якщо погано годувати рибок, то батьки вгамують голод своїм потомством. Тому, займаючись розведенням, краще тримати мальків гуппі в окремому акваріумі.
Гуппі – дуже спокійні рибки. Вони люблять поласувати рослинною їжею, тому бажано в акваріумі розвести водорості. Сусідство з більшими і швидкими видами може погано впливати на гуппі.

Мечоносці

Не вимогливі до умов утримання яскраво-коралові рибки – мечоносці. Вони можуть виживати, навіть якщо в акваріумі різко змінюється температура, жорсткість або кислотність води.
Самки мечоносців більші. Вони можуть досягати в довжину 15 см, і їх забарвлення менш яскраве. У самців забарвлення більш виразне. Їх хвостовий плавець прикрашений довгим мечем. Самці виростають до 12 см. Мечоносці можуть харчуватися сухими або живими кормами. Вони із задоволенням включать в свій раціон зелену їжу, тому варто облаштувати в акваріумі місце для водоростей.

Пеціліі

Невибагливі є і пеціліі. Це маленькі рибки, розмір яких може досягати 5 см. Рибки відмінно себе почувають у воді, температура якої дорівнює 23-25 ​​° С. При більш низьких температурах води, у рибок можуть з’явитися грибкові або простудні захворювання. Пеціліі невибагливі до корму. Вони вживають суху або живу їжу, також харчуються рослинами. Рибки почуваються добре в акваріумах з великою кількістю водоростей.

Барбуси

Чудовим вибором початківців акваріумістів будуть барбуси. Це маленькі рибки, максимальний розмір яких дорівнює 6 см. Вони люблять жити зграйками, тому мінімальна кількість їх в одному акваріумі не повинна бути менше чотирьох. Барбуси більш вимогливі до температури води, яка повинна бути в межах від 20 ° С до 28 ° С. Їм вкрай необхідна чиста вода зі слабкою течією. Ці рибки всеїдні. У їх раціон повинні входити сухі, живі і рослинні корми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Даніо-реріо

Невибагливими вихованцями стануть невеликі даніо-реріо, яких в народі називають «смугастики». Це невеликі рибки, довжина яких може досягати 7 см. Вони люблять жити зграйками, тому в одному акваріумі краще утримувати від 8 даніо-реріо. Для них кращим варіантом буде великий акваріум, де ці енергійні рухливі вихованці зможуть вдосталь наплаватися. Оскільки рибки можуть вистрибувати назовні, водойму краще накривати склом.

Півники

Гарними і невибагливими мешканцями акваріума стануть півники. Для цих рибок ідеальними є умови тропічних водойм, тому температура в акваріумі повинна бути не нижче 24 ° С, і не вище 28 ° С. Самці відрізняються агресивним характером. Вони насилу уживаються в одному акваріумі. Щоб створити сприятливі умови для цих задирак, краще купувати довгий, але не дуже високий акваріум. Петушки люблять ховатися в укриттях, тому не зайвим буде облаштувати в водоймі корчі і густі зарості водоростей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Найневибагливіші акваріумні рибки