facebook

Пенсіонери у захваті: один пункт із платіжок за газ можна викреслити

Можливість оптимізувати витрати на газ, відмовившись від оплати за доставку, дозволяє суттєво заощадити сімейний бюджет. Однак перед прийняттям рішення необхідно ретельно зважити всі за і проти та вибрати найбільш підходящий варіант

Багато українців стикаються із ситуацією, коли доводиться платити за газ двічі: за сам газ та за його доставку. Причому пільги на оплату доставки газу не завжди поширюються на всі категорії споживачів, включаючи пенсіонерів. Але є дещо “але”.

Докладніше про те, що українським пенсіонерам спростили оплату за доставку газу, інформує 24 канал.

Суть у тому, що навіть якщо абонент не використовує газ і не планує найближчим часом, але залишається підключеним до газової мережі, він зобов’язаний оплачувати послуги з доставки газу. Це з тим, що газорозподільні мережі підтримують технічну готовність до подачі газу кожне домогосподарство, незалежно від фактичного споживання.

Як відмовитися від оплати за доставку газу
Існує два основних способи оптимізувати свої витрати на газ:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повна відмова від газопостачання:

Розірвання договору: Для цього необхідно звернутися до свого оператора газорозподільної мережі (ОГРМ) з відповідною заявою. Оператор повинен скласти акт про зупинення постачання газу та розірвати договір.
Демонтаж газового обладнання: Після розірвання договору рекомендується демонтувати газове обладнання, щоб уникнути додаткових витрат у майбутньому.
Перехід на мінімальний тариф:

 

Збереження договору: Якщо абонент планує відновити використання газу в майбутньому, він може залишити договір чинним, але перейти на мінімальний тариф. Це дозволить значно знизити щомісячні платежі за доставку газу доти, доки не виникне потреба у повному газопостачанні.
Якщо оператор ГРМ відмовляє у розірванні договору або завищує вартість послуг, абонент має право звернутися зі скаргою до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання в енергетиці та комунальних послугах. Комісія розгляне скаргу та ухвалить відповідне рішення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонери у захваті: один пункт із платіжок за газ можна викреслити