facebook

Зеленський висунув ультиматум Путіну щодо Донбасу: що про це відомо.

Російська сторона повинна підвищити рівень представництва своєї делегації в Тристоронній контактній групі у Мінському переговорному процесі, якщо вона насправді хоче, щоб Мінські домовленості були реалізовані і ситуація на Донбасі була врегульована.

5 травня заявив новий представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ, глава комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін (“Слуга народу”), якого цитує “Інтерфакс-Україна“.

Політик звернув увагу, що Кремль вже неодноразово змінював свою позицію в Мінському процесі.

“Я не впевнений, що і в Росії зараз чітко знають відповідь на це питання. Ми бачили неодноразово, що їхня позиція теж змінювалася від випадку до випадку. Але ми послали дуже чіткий сигнал. Ми підвищили рівень нашої делегації, і очікуємо такого ж рішення від Росії”, – сказав він.

За словами Костіна, дана ініціатива української сторони повинна отримами схвалення з боку партнерів по “нормандському процесу” й ОБСЄ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо Росія не захоче відповісти на такому ж рівні, то тоді, напевно, до неї будуть питання з боку міжнародних посередників, а чому Росія не хоче підвищити рівень своєї делегації? Якщо Росія дійсно хоче домовитися, то, напевно, їй варто піти шляхом того, щоб до складу своєї делегації запросити аналогічних представників”, – зазначив нардеп.

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що на засіданні ТКГ було підписано документ щодо необхідності створення консультативної ради, до якої увійдуть представники ОРДЛО. Глава ОПУ підкреслив, що мова про визнання терористичних “Л/ДНР” не йде, а новий орган увійдуть тільки мирні представники окупованих територій.

Додамо що 31 березня Андрій Єрмак провів брифінг для журналістів, під час якого заявив, що створення консультативної ради в Мінську з представниками ОРДЛО не означає початок переговорів з терористами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський висунув ультиматум Путіну щодо Донбасу: що про це відомо.