facebook

Тарифи на комуналку за січень суттєво зросли: найбільше подорожчала електроенергія – на 36,6% – дані Держстату

Держстат повідомив про ріст тарифів на комунальні послуги за січень


На скільки змінились тарифи за січень
Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за січень 2021 року зросли на 6%. Найбільше подорожчала електроенергія-на 36,6%. Такі дані повідомила пресслужба Держстатистики України.

“Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 6,0% відбулося в основному через підвищення тарифів на електроенергію на 36,6%, каналізацію–на 17,3%, водопостачання–на 10,9%. Разом з тим на 4,5% відбулося зниження цін на природний газ”,-говориться у повідомлені.

Що стосується інших послуг, то ціни на транспорт зросли у січні на 1%, за даними Держстатистики, передусім за рахунок подорожчання палива та мастил на 2,3%, автомобілів–на 1,0%. Водночас на 1,4% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,0%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 10,2%, свідчать дані статистики.

Загалом споживчі ціни у січні цього року в Україні прискорили зростання до 1,3% проти місяця раніше і до 6,1% у річному вимірі-проти січня минулого року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тарифи на комуналку за січень суттєво зросли: найбільше подорожчала електроенергія – на 36,6% – дані Держстату