facebook

Швабра та віник замість спортзалу – 5 домашніх занять, які замінять фітнес по витраті калорій

Названо 5 домашніх занять, які замінюють фітнес по витраті калорій.

Під час карантину підтримувати фігуру в нормі можна завдяки 5 домашнім заняттям. Ці справи замінять фітнес по витраті калорій і допоможуть з користю пережити режим самоізоляції. Експерти підрахували, скільки енергії витрачає людина під час прибирання.

В британському журналі Good Housekeeping опублікували результати дослідження, в якому фахівці підраховували, скільки енергії витрачає людина під час прибирання. Виявилося, що наведення порядку в приміщенні можна порівняти з виконанням фізичних вправ в тренажерному залі.

Наприклад, при протиранні пилу, за словами експертів, витрачається 109 калорій, оскільки доводиться зволожувати і викручувати ганчірку. Подібні рухи тренують м’язи рук і живота завдяки необхідності нахилятися. Прибирання в інтенсивному темпі позитивно позначається на серці. За ефективністю воно аналогічне швидкій ходьбі або повільному бігу.

Під час роботи з порохотягом людина витрачає 96 калорій. У цьому випадку залучається прес і м’язи спини. На вологе прибирання підлоги піде 90 калорій. При цьому навантаження отримують плечовий пояс і м’язи шиї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На чищення ванної витрачається 79 калорій — по витраті енергії можна порівняти з 20 хвилинами бальних танців. На миття вікон потрібно 79 калорій, що аналогічно заняттю на гребному тренажері. Витрата енергії розраховувалася для жінок віком 40 років, зріст 174 см з масою тіла 64 кг, які виконують прибирання протягом пів години.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Швабра та віник замість спортзалу – 5 домашніх занять, які замінять фітнес по витраті калорій