facebook

В Карпатах оселяться гуцули-хобіти – казкове містечко зводять у серці гір

Гобітхіл – це не готельний комплекс і не турбаза

Цього літа на карті України, в Карпатах, з’явиться нове незвичайне поселення. На даний момент завершили вже другу чергу будівництва казкового містечка Хобітхіл з трилогії «Володар перснів». Проєкт знаходиться в селищі Верховина, Івано-Франківської області.

Автори планують поєднати культуру і традиції казкової Хобітанії і реальної Гуцульщини.

Завершити роботи з облаштування Хобітхілу планують вже цього липня. Ініціатори запевняють – проєкт створено не стільки для туристів, як для людей, що бажають тут жити по-справжньому. Цікаво, що для зведення міста не зрубали жодного дерева, а навпаки висади 500 яличок на поляні. Зараз ще саджають фундук і коркові дерева. І звісно багато квітів.

На гірській поляні ми побудуємо казкове містечко, яке ви бачили в фільмі “Володар перснів”! Але це буде не бутафорське кіношне поселення, а справжнє, реальне, екологічне, сучасне, енергозберігаюче, казкове містечко», – пише автор проєкту Андрій Боєчко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В містечку працюватиме колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей. На полянах і в лісах навколо Хобітхіла ростуть гриби, ягоди, трави, квіти, дерева і кущі.

В Хобітхілі працюватимуть також майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів ( звичайно, трохи згодом). Там навчатимуть дітей традиційним карпатським ремеслам. В місті постійно працюватимуть спортивні та туристичні інструктори. Окремою окрасою міста стане озеро з форелями та осетрами.

Перші 10 хобітських криївок будуть готові до прийому гостей з 15 червня. Однак, не всі хатини здаватимуться в оренду. Кілька мешканців Хобітхілу житимуть там постійно. Другі 10 криївок планують завершити до 15 липня.

В Хобітхілі зроблять найсучаснішу систему септиків та введуть обов’язкове сортування сміття. Поліетиленові пакети в місті використовувати заборонено. Для дорослих мешканців міста розробляють окремі атракції та заняття.

«Всі робітники міста працюватимуть в Хобітхілі легально, сплачуючи податки державі. Як верховинний війт, клянуся нікому і ніколи не давати хабарів, не брати хабарів від інших, працювати чесно і відкрито. Вибори війта відбуватимуться двічі на рік, щоби кожен мешканець міста мав можливість долучитися до його розбудови», – пише автор.

«Як війт цього казкового містечка, хочу подякувати львів’янам за участь у будівництві! Троє львів’ян є мешканцями Хобітхіла! І всі вони – чесні і порядні люди, волонтери і патріоти! Відкрию невелику таємницю – культура і традиції західної столиці України теж будуть присутні в містечку. І кава буде лише львівська!», – додав пан Андрій.

Рішення про будівництво казкової країни було прийняте після затвердження державної програми розвитку Карпат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Карпатах оселяться гуцули-хобіти – казкове містечко зводять у серці гір