facebook

Антиколомойський закон – узаконений рекет що дає право Нацбанку вбивати банки на свій розсуд. Як тепер приватним банкам вести свою діяльність?

Верховна Рада підтримала “антиколомойський” закон, який фактично робить неможливим повернення націоналізованих банків.

“За” проголосували 270 депутатів.

У першу чергу, це стосується “ПриватБанку” та одного з його ексвласників Ігоря Коломойського, через що закон отримав назву “антиколомойський”.

Перед початком розгляду до депутатів звернувся президент Зеленський, який назвав цей закон історичним і закликав підтримати його.

“Сьогодні є питання захисту нашої економіки. Я думаю, що впродовж моєї каденції та вашої каденції буде декілька важливих історичних законів, законопроєктів, які повинні об’єднувати всю країну та всі партії, і хотів би, щоб саме так сьогодні пройшло голосування. Я звертаюся до вас з повагою і хочу, щоб ви підтримали цей законопроєкт, який повинен захисти українську економіку, як мінімум, повинен захистити і допомогти Україні саме зараз”, – заявив президент.

Ознайомитись з законом можна за посиланням:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68492

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розглянемо цей закон:

Адміністративному Суді будуть розглядатися справи щодо законності актів Національного Банку.


Розглянему пункт 6 цієї ж станні. Якщо у висновку Національного банку пише що все гаразд (навіть якщо це не так) суд використовує цей висновок.

 


Визнання незаконним такого рішення не приводить до повернення стану який був до цього рішення.
У випадку якщо судом було визнано протиправним тобто незаконним рішення Нацбанку, хоча, сам Нацбанк дав висновок і на основі цього висновку суд виніс рішення признали що акт незаконний, правовий статус на основі цього не повертається. Ніякого повернення не відбувається навіть якщо ви отримали в суді рішення що акт рішення нацбанку незаконний. В добавок до цього ліквідація не скасовується.

 

Чому цей закон не являється Антиколойським а є антибанківським?

Незаконне рішення нацбанку не породжує будь яких прав. Цей закон не забороняє відшкодовувати заподіяну шкоду Коломойському.

Вони вирішили таким законом обмежувати суд. Згідно пунктів вказаних вище нічого вдіяти неможливо. Ліквідацію ніхто не зупинить навіть якщо виявиться що це незаконно, регулятор прийняв рішення ліквідувати і суд не може це зупинити.

Стаття 41 КУ

Згідно Конституції та законів вказаних вище Коломойському виплатять компенсацію.
Згадується справа ЮКОСА (російського банку) який через міжнародний арбітраж в Гаазі відсудив у російської влади 50 млрд $.
В результаті українці можуть заплатити Коломойському як ЮКОСУ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Антиколомойський закон – узаконений рекет що дає право Нацбанку вбивати банки на свій розсуд. Як тепер приватним банкам вести свою діяльність?