facebook

Боронь боже разом під образи – кому категорично заборонено хрестити дітей

Кому не можна бути хрещеними: забобони і заборони

Таїнство хрещення – особливий ритуал у житті кожної людини. Тому логічно, що до цього батьки готуються ретельно, обираючи найкращих людей на роль хрещених батьків. Зазвичай обирають в колі друзів, знайомих, родичів. Але є ряд правил, про які важливо пам’ятати, перед таїнством хрещення. По суті хрещені мама і тато повинні стати для малюка свого роду духовними наставниками, тому такий вибір повинен бути усвідомленим і обдуманим.

Хто не може стати хрещеним батьком

Не можна брати хрещеною матір’ю дівчину у віці до 14 років, хрещеним батьком – юнака молодше 15 років.
Ченця і черницю ні в якому разі не можна брати в хресні.

Не можна брати за хрещених людей з психічними захворюваннями.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Забороняється кликати в хресні чоловіка і жінку, які перебувають у шлюбі. А кумам церква забороняє одружуватися.

Хрещеними також не можуть бути рідні батьки дитини. Дехто переконаний, що в хрещені для дівчинки не можна брати незаміжню жінку, для хлопчика – неодруженого чоловіка. Але це неправда – щастя у вашого малюка вони не заберуть. Християнських коренів таке переконання не має.

Ще один забобон каже, що хрещеною мамою не може бути вагітна жінка. Але церква не забороняє і цього – якщо жінка добре себе почуває, хоче і може вистояти на ногах таїнство хрещення – то ніщо їй не повинно завадити стати хрещеною для дитини.

І головне: таїнство хрещення дитини проводиться один раз. В жодному разі перехрещувати дитину не можна, що б не сталося!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Боронь боже разом під образи – кому категорично заборонено хрестити дітей