facebook

“В годину по чайній ложці”, — в уряді вирішили, як будуть платити молодим батькам

Верховна Рада переглянула виплати українцям на утримання дітей.

У вівторок Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким розмір платежів нужденним групам населення буде збільшено. В цю категорію потрапили і виплати при народженні дитини. Закон вступить в силу вже з 1 липня 2020 року. Зокрема, тепер молоді мами в Україні будуть отримувати 41 280 гривень за кожного народженого малюка.

Виплати будуть здійснюватися не відразу. Спочатку молодій сім’ї виплатять одноразовий платіж у розмірі 10 320 гривень. Сума, що залишилася буде перераховуватися рівномірними траншами кожен місяць до досягнення дитиною трирічного віку.

Крім того був переглянутий розмір соціальної допомоги для дітей, які перебувають під опікою. Опікуни будуть отримувати по 4 647 гривень до досягнення дитиною шестирічного віку. Для дітей віком від 6 до 18 років опікунам покладена виплата в розмірі 5 795 гривень в місяць. Для дітей з інвалідністю передбачені виплати 6 506 грн (до 6 років) та 8 113 гривень (6-18 років).
Крім того покладаються виплати та опікунам пенсіонерів у віці 80 років і старше, що вимагають догляду за собою. Зокрема, опікуни будуть отримувати по 684 гривні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В годину по чайній ложці”, — в уряді вирішили, як будуть платити молодим батькам