facebook

Спишуть все на пожежі?: із Чорнобильської зони масово вивозять ліс-кругляк (відео)

Поки у Верховній Раді голосували за інвентаризацію лісів, з Чорнобиля масово вивозили дерева.

У вівторок, 2 червня, Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект про інвентаризацію лісів. Як сказано в пояснювальній записці, підставою для інвентаризації стала відсутність у держави актуальної інформації про обсяги лісових насаджень, оскільки останній раз оцінка стану і кількості лісів проходила в 1996-му і 2011-му році. На даний момент актуальної інформації про стан лісових покривів на території країни немає.

У той же час, поки нардепи приймали законопроект, в мережі з’явилися фото і відео, що демонструють, як із Зони відчуження вивозиться чипований ліс-кругляк.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп Антон Поляков, посилаючись на очевидців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, голова організації “Стоп корупції” Роман Бочкала запевняє, що усі лісові пожежі у зоні відчуження були влаштовані навмисно, або безперешкодно можна було вивозити ліс-кругляк.

“Ці пожежі були влаштовані навмисно, щоб пошкоджений вогнем ліс можна було безперешкодно рубати і вивозити як матеріал”, – розповів Роман Бочкала.

“Цей сірий і часто нелегальний бізнес має напівлегальне прикриття. Існує офіційна служба лісництва, державні компанії, наглядачі. Але оскільки все отримують частину пирога, вони закривають очі на все”, – додав експерт.

Нагадаємо, на початку квітня 2020 року у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції та на території обов’язкового відселення біля Котовського лісництва масово горів ліс.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Спишуть все на пожежі?: із Чорнобильської зони масово вивозять ліс-кругляк (відео)