facebook

Папа Римський Франциск взяв під опіку питання звільнення нацгвардійця Марківа

Папа Римський Франциск взяв під опіку питання звільнення засудженого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа, якому дали тюремний термін за нібито причетність до загибелі фотографа Андреа Рокеллі в Слов’янську у 2014 році.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента за підсумками переговорів Володимира Зеленського з Франциском.

Повідомляється, що в ході телефонної розмови сторони обговорили ситуацію, викликану пандемією COVID-19. Зеленський проінформував про ситуацію з безпекою на Донбасі, а також попросив Франциска допомогти зі звільненням українських полонених на Донбасі, в Криму та Росії.

У відповідь Папа Римський відзначив спроби мирного врегулювання і заявив, що взяв під опіку питання звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа.

“Співрозмовники обговорили двостороннє співробітництво в гуманітарній сфері. Домовилися зміцнити взаємодію в питаннях охорони здоров’я і захисту навколишнього середовища та реалізувати спільні ініціативи в цьому напрямку. Президент підтвердив запрошення Папі Франциску здійснити візит до України”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, у повідомленні уряду Італії про телефонну розмову прем’єр-міністра Джузеппе Конте з президентом України Володимиром Зеленським не згадувалося про те, щоб вони обговорили справу нацгвардійця Віталія Марківа.

12 липня українського нацгвардійця Віталія Марківа в Італії засудили до 24 років ув’язнення за “вбивство” італійського репортера Андреа Роккеллі у Слов’янську у 2014 році.

ВИРОК НАЦГВАРДІЙЦЮ МАРКІВУ: ПРОКУРОР ЗДИВОВАНИЙ, АДВОКАТ ГОТОВИЙ ЕМІГРУВАТИ З ІТАЛІЇ

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликала надати Віталію Марківу статус політв’язня.

6 липня організації італійських журналістів висунули цивільний позов проти держави Україна через загибель їхнього колеги Андреа Роккеллі на Донбасі чотири роки тому.

Журналісти “Прямого” провели розслідування справи Марківа і з’ясували, що українського військового переслідують на догоду Кремлю, якому потрібна гучна справа про вбивство нібито нацгвардійціями представників ЗМІ.

Зазначимо, що в березні активісти української спільноти провели під стінами італьського парламенту акцію з вимогою чесного розслідування у справі арештованого нацгвардійця Віталія Марківа.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Папа Римський Франциск взяв під опіку питання звільнення нацгвардійця Марківа