facebook

“На 200 мільйонів більше”: МВФ вирішив негайно виділити допомогу Україні

Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів

Ця програма дозволяє негайно виділити близько 2,1 млрд доларів, повідомляє прес-служба МВФ. Інша частина буде поетапно розділена на чотири транші. Відзначається, що програма Stand-By розрахована на 18 місяців.

Нова програма спрямована на те, щоб допомогти Україні впоратися з проблемами пандемії – “щоб гарантувати, що Україна готова повернутися до зростання, коли криза завершиться”. При цьому в країні повинно продовжиться реформування ключових структур.

Ця угода замінює 14-місячну, яку було затверджено в грудні 2018 року, і спрямовану на підтримання стабільності протягом року виборів. Програма Stand-by передбачає значно менш амбітні реформи.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що “нова домовленість стане опорою для зусиль влади з подолання наслідків кризи, забезпечуючи при цьому макроекономічну стабільність і зберігаючи досягнення на сьогоднішній день… Разом з підтримкою з боку Світового банку та Європейського союзу це допоможе задовольнити великі потреби у фінансуванні. Програма буде зосереджена на забезпеченні середньострокової стійкості бюджету, збереженні незалежності центрального банку і гнучкого обмінного курсу, а також на зміцнення фінансової стабільності при відшкодуванні витрат за рішеннями банків. Узгоджені зусилля з реформування, спрямовані на боротьбу з корупцією та зміцнення управління, будуть мати вирішальне значення для забезпечення макроекономічної стабільності…”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто відзначити, що Україна отримає перший транш на 200 мільйонів доларів більше, ніж передбачалося. Про це заявив президент Володимир Зеленський у Твіттері.

“Україна отримає перший транш від МВФ у розмірі $ 2,1 млрд. Це на $ 200 млн більше, ніж планувалося спочатку. Нова програма допоможе подолати виклики, спричинені вірусом. У складний час МВФ доводить, що є надійним партнером”, – зазначається у твіті голови держави.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“На 200 мільйонів більше”: МВФ вирішив негайно виділити допомогу Україні