facebook

Тернополяни ночують під банками, щоб нагодувати голодних дітей

У Тернополі заробітчани окупували банки, черги формуються з ночі.

Тернопільщина послабила карантин, а жителі регіону кинулися в банки оплачувати робочі візи, щоб знову поїхати на заробітки в Польщу та інші країни Євросоюзу. Зараз біля відділень банків у Тернополі люди стоять у величезних чергах і чекають. Щоб пройти до каси доводиться записуватися в список ще з ночі.

Про ситуацію біля відділень банків Тернополя розповіло видання Файне місто. Щоб отримати дозвіл на роботу в сусідніх з Україною країнах необхідно сплатити мито. Тому сотні жителів Тернопільщини та сусідніх областей стоять у довгих чергах.

Під одним з банківських установ українці почали збиратися з 4 годин ранку. Є й ті, хто приїхав під банк опівночі і чекає досі своєї черги. Люди змушені вистоювати черги, щоб виїхати за кордон. Вони повідомляють, що всі заощадження давно закінчилися, а годувати сім’ю потрібно. Також українці повідомили, що тарифи та ціни в магазинах не сприяють дотриманню карантину. Поскаржилися на те, що в Україні немає роботи з гідною оплатою, як у Польщі.

Люди кажуть, що стоятимуть до переможного кінця, так як у них іншого виходу немає. Також очікують розповіли, що черги завжди були великими, але зараз особливо багато людей, так як всі кинулися відкривати робочі візи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Черги завжди були великі, але зараз особливо ймовірно – всі кинулися подавати документи на виїзд. Я сама їду вже не перший раз, то сиділа і чекала, коли дозволять виїзд. Нема чим дітей годувати, ціни захмарні, і до кращого не йде. Тільки й чути, що це газ боржникам відключать, то ще щось перекриють, але не запитують люди мають гроші, щоб оплатити. Так стільки часу то карантин був, роботи втратили. Ще б повітря простим українцям перекрили”, – додає Тернополянка пані Мар’яна.
Інша мешканка Тернопільщини повідомила, що приїхала в 12 годин ночі і була 52 за списком. А станом на 10 годину ранку вона вже 29-я. Тому сподівається сьогодні сплатити мито. Жінка також повідомила, що в черзі стоять жителі Івано-Франківська, Чернівців. За день до каси встигають пройти до 200 чоловік, а в черзі вже записались понад 300 осіб.

“Я приїхала з Почаєва в 12 ночі, то вже була в черзі 52 станом на 10:00 вже 29 в черзі. Тут є люди з Чернівців, з Івано-Франківська, з усього краю. Вчора обслужили 199 вчора, а було в списку 387 осіб”, – каже жителька Почаєва.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тернополяни ночують під банками, щоб нагодувати голодних дітей