facebook

Стоять по десять годин: на кордоні з Польщею утворилися величезні черги заробітчан з України

Українці, повністю розчарувавшись в обіцянках влади про створення нових робочих місць, незважаючи на карантин, знову відправляються на заробітки в сусідні країни.

Про це повідомляє прес-служби Держприкордонслужби.

На українсько-польському державному кордоні погіршилася ситуація в пункті пропуску Шегині. Людям доводиться стояти в черзі по 10 годин. Також відомо, що за станом на першу половину дня там в черзі зібралися близько 400 осіб.

“Люди в черзі говорять, що час очікування становить до 10 годин без дотримання соціальної дистанції і без можливості вирішення найпростіших санітарно-гігієнічних проблем”, – сказано в повідомленні.

Співробітники прикордонних служб відзначають, що кожен день зростає число українців, які перетинають Шегині – до 3-3,5 тисяч на вхід і вихід. А ось з української сторони немає карантинних обмежень для тих, хто слідує до Польщі. Також на польській стороні люди змушені кілька годин стояти в черзі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Польська сторона в зв’язку з карантинними заходами активно проводить додаткові контрольні процедури щодо громадян, які прибувають з-за кордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян і час очікування на перетин кордону”, – відзначили в відомстві.

ОНОВЛЕНО. У прес-службі ДПСУ повідомили, що увечері 14 червня черги на українсько-польському кордоні почали зменшуватися. Так, українські прикордонники оформляють близько 70 осіб на годину, проте люди застряють в черзі перед польським пунктом пропуску “Медика”. Затримки пов’язані з карантином.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стоять по десять годин: на кордоні з Польщею утворилися величезні черги заробітчан з України