facebook

Жителі Закарпаття просять Зеленського не віддавати їх Угорщині

В Закарпатті можуть створити “угорський район”

Мешканці Закарпаття просять президента України Володимира Зеленського не віддавати їх Угорщині. Річ у тому, що Міністерство розвитку громад і територій України оприлюднило нові проекти районування областей країни, і одним з головних нововведень є створення окремого “угорського” району в Закарпатті.

Закарпатську область пропонують поділити на 5 районів замість існуючих зараз 13: Мукачівський, Тячівський, Ужгородський, Хустський та Берегівський.

Останній з цих районів назвали “угорським”, тому що його поява передбачена на території теперішніх Берегівського та Виноградівського районів, де більшість населення становлять угорці.

Зараз патріотичні сили Закарпаття звернулися до президента Зеленському, прем’єру Денису Шмигалю щодо створення старого-нового Берегівського району.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У документі, який опублікований в Telegram-каналі “Закарпаття”, Зеленського просять не допустити створення угорського району з центром в місті Берегове на Закарпатті.

Нагадаємо, що 29 травня глава МЗС України Дмитро Кулеба поїхав в Угорщину з робочим візитом, в ході якого сторони зробили заяви, що натякають на можливість врегулювання конфлікту, який існує між країнами останні кілька років.

До цього на прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан протягом року хоче з ним зустрітися, щоб обговорити питання нормалізації відносин.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жителі Закарпаття просять Зеленського не віддавати їх Угорщині