facebook

Українцям сказали, чи підуть діти в школу 1 вересня – батьки здивуються

Очільниця МОН Любомира Мандзій сказала, чи підуть діти в школу 1 вересня.

Тривалий карантин став серйозним викликом для освіти в Україні. Учні та студенти, по суті, перейшли на дистанційне навчання. Батьки школярів масово нарікали, що основна педагогічна робота лягла на їх плечі.

Чи підуть школярі з нового навчального року до школи, чи знову сядуть за гаджети? Про це розповіла в інтерв’ю тимчасово виконуюча обов’язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За її словами, всередині Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватись епідемічна ситуація, важко судити.

“Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров’я учасників освітнього процесу”, – каже очільниця.
Також Мандзій трохи спростувала фейк. В коментарі одному з телеканалів вона сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів та технологій, які опанували вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання. Живого спілкування ніхто не скасовував. В тому й суть школи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“До кінця червня спільно з МОЗ готуємо додаткові протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоби кожен вчитель зрозумів, як опанували матеріал його учні”, – підсумувала Мандзій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям сказали, чи підуть діти в школу 1 вересня – батьки здивуються