facebook

Тимошенко: потрібно зупинити викачування грошей з економіки

Вона також наголосила, що звільнення очільника НБУ Якова Смолія – має бути лише першим кроком

За сприяння влади Національний банк України був перетворений на великий насос, який викачував гроші з кишень українців, з державного бюджету, викачував дуже жорстко та чітко. І, на жаль, ці схеми продовжують працювати й зараз.

“Кожного місяця з економіки країни вимивають понад шість мільярдів гривень. На ці ж гроші можна і пенсії підвищити, і заробітні плати, можна нормально кредитувати підприємства, люди можуть іпотечні кредити отримати під 2-3%. Але всього цього не відбувається, бо в Національний банк вмонтований такий от насос”, – сказала Тимошеко.

Вона також наголосила, що звільнення очільника НБУ Якова Смолія – має бути лише першим кроком. За її словами, фракція ініціюватиме створення парламентської ТСК для розслідування діяльності керівництва Нацбанку.

“І бажано не лише за останні шість років, а взяти 10, 15 років і подивитися, що там взагалі відбувалося”, – додала Тимошенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тимошенко підкреслює, зупинити злочинні схеми з вимивання грошей з економіки й змінити усю стратегію фінансової політики держави – в інтересах українців, в інтересах вітчизняної економіки.

“Не можна зупинятися на заміні Смолія його нинішньою заступницею, що продовжить ту ж згубну політику. Потрібні зміни, на які вже рік очікують люди”, – резюмувала вона.

У президента України Володимира Зеленського заперечують, що на Смолія здійснювався політичний тиск. Також його заяви про тиск назвали наслідком відсутності нормальної комунікації з боку регулятора.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тимошенко: потрібно зупинити викачування грошей з економіки