facebook

Українців, які застрягли в Греції, запроторили до ізолятора

В Афінах українцям паспорти та валізи з речами не повернули. Речі віддали тільки жінці, яка подорожувала з двома онуками.

17 громадян України, яких у суботу не впустили до Греції, провели другу ніч у поліцейському ізоляторі в аеропорту Афін. Як повідомляє “Європейська правда”, у неділю консул передав українцям речі першої потреби – воду і засоби гігієни. Також людям надали матраци, адже першу ніч вони взагалі провели на порожніх ліжках.

Як розповіли люди, компанія Wizzair передала для своїх п’ятьох пасажирів бутерброди та воду. Ryanair не відреагував на звернення як своїх пасажирів, так і українських дипломатів. На вулицю вийти людям жодного разу не дозволили, не повернули і паспорти з валізами. Жінок і чоловіків розселили по різних блоках, в жіночому блоці людей значно більше. Повідомляється, що окрім українців, серед затриманих також були і громадяни Грузії, Албанії, Колумбії, але їх потім переселили до іншого ізолятора.

У посольстві України в Греції заявили, що українці можуть повернутися прямими зворотними рейсами Афіни – Київ. Умови повернення наразі невідомі; пасажири, за їхніми словами, поки не купували квитки. У посольстві закликали українців уважно перевіряти інформацію про режим в’їзду до Греції, щоб у подальшому уникнути великих проблем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців, які застрягли в Греції, запроторили до ізолятора