facebook

У Зеленського пропонують ухвалити окремий закон для російської та інших мов нацменшин.

Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» стосується виключно української. Для регулювання статусу інших мов потрібно ухвалити новий закон.

Про це заявив представник Президента у Конституційному суді Федір Веніславський під час слухань у справі щодо конституційності закону про мову, повідомляє Укрінформ.

Він вказав, що Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» регулює застосування виключно української мови, для регулювання статусу російської мови і інших мов нацменшин Верховна Рада має ухвалити окремий закон. Веніславський також додав, що що позиція Президента стосовно української мови як єдиної державної залишається незмінною.

7 липня Велика палата Конституційного суду розпочала розгляд справи про конституційність Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Оскаржити закон хоче група народних депутатів, які підписалися під відповідним поданням.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови, як державної». Його підтримали 278 народних депутатів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

15 травня документ підписав президент Петро Порошенко, а 16 травня він був опублікований у парламентському виданні «Голос України».

Петро Порошенко подякував російськомовнм громадянам за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови і пообіцяв поважати права людей, які говорять російською чи іншими мовами.

Водночас новообраний президент Володимир Зеленський зазначив, що проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян. У партії «Слуга народу» заявили, що рішення для перегляду закону про українську мову наразі відсутнє.

18 травня делегація Російської Федерації в ООН звернулася до голови Ради Безпеки з проханням скликати засідання у зв’язку з прийняттям в Україні «мовного закону». Однак члени Радбезу ООН відмовилися проводити таке засідання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Зеленського пропонують ухвалити окремий закон для російської та інших мов нацменшин.