facebook

Частина українців може вийти на пенсію достроково: що потрібно знати

Пенсіонери в Україні, які заробили спеціальний стаж згідно з постановою уряду № 909 можуть оформити виплати в незалежності від віку і при мінімальному стажі.

В газету “Пенсійний кур’єр” від 10 липня 2020 роки (№894) звернулася медичний працівник зі стажем 25 років. Жінка питає, чи може медпрацівник оформити пенсію незалежно від віку.

“Медичні працівники: лікарі і середній медичний персонал, при наявності спеціального стажу, що дає право на вислугу років, після звільнення мають право на призначення пенсії за вислугу років. Така пенсія призначається незалежно від віку”, – сказано в статті.
Вийти на пенсію зі спецстаж 25 років можна, якщо ви його заробили до 1 квітня 2015 року. Далі кожен рік тривалість стажу збільшується (зараз вже потрібно 28 років такого стажу).

“Право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального захисту”, – йдеться в постанові Кабінету міністрів.

А ось інші пенсіонери зможуть вийти на відпочинок зараз зі стажем в 27 років, але для цього потрібно досягти 60 років чоловікам, а жінкам 59,5 років. З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок буде дорівнювати чоловічому і складе 60 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Частина українців може вийти на пенсію достроково: що потрібно знати