facebook

Дніпровським студентам вручали дипломи в обмін на конверти: гроші в заліковку

Ректор університету у всьому зізнався.

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара зі студентів незаконно збирали гроші за дипломи бакалаврів. Відповідну інформацію надав видання “Новини Дніпра”, посилаючись на заяву прес-служби закладу.

Повідомляється, що в Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара підтвердили інформацію про те, що збирали зі студентів гроші для отримання диплома бакалавра. Прес-служба закладу пояснила, що ректор прийняв рішення про збір коштів посилаючись на Постанову Кабінету Міністрів України №309 від 30 березня 2011 року.

Але дія службового розпорядження ректора університету було втрачено згідно листа від Міністерства освіти і науки України. Причина в тому, що розпорядження №309 було скасовано ще 19 лютого 2020 року. У зв’язку з цим оплата за документи про вищу освіту студентів-бюджетників здійснюється державним бюджетом, а студентів контрактників – за рахунок оплати за навчання.

Микола Поляков, ректор ДНУ ім Олеся Гончара, підписав службове розпорядження №250 грунтуючись на постанові №309 Кабміну, яке, як вже відомо, втратило свою силу. Отже, глава університету прийняв незаконне розпорядження, дія якого довелося зупинити через звернення до Міністерства освіти і науки України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дніпровським студентам вручали дипломи в обмін на конверти: гроші в заліковку