facebook

Карантин продовжать до кінця року? Експерт поділився тривожним прогнозом

Не можна виключати, що в Україні карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 будуть подовжені до кінця року попри обіцянки влади.

Карантин в Україні, скріншот відео

Таку думку висловив виданню “Коментарі” політичний експерт Олег Петровець.

Він зазначив, що владі України потрібно діяти виключно по ситуації, і не можна створювати паніку. Якщо вони почнуть говорити про те, що обмежувальні заходи будуть продовжені до кінця року – люди будуть обурюватися, в результаті чого рейтинг президента і його партії однозначно почне падати, що вкрай невигідно напередодні місцевих виборів. Саме тому Зеленський й заявив, що виступає проти карантинних обмежень. Петровець вважає, що потрібно почекати ще як мінімуму місяць, щоб правильно оцінити епідеміологічну ситуацію. Якщо вона покращиться, то карантин продовжувати не доведеться.
Однак експерт вказує і на іншу небезпеку. “Але проблема в іншому – вже зараз люди повинні усвідомлювати, що попереду осінь, похолодання і, відповідно, очікуване збільшення кількості хворих на ГРВІ, грип та Covid-19”, – пояснює Петровець. Він вважає від, що навіть якщо до кінця літа ситуація покращиться, але потім почнеться сезон, влада все-таки вирішить продовжити карантин до кінця поточного року

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Карантин продовжать до кінця року? Експерт поділився тривожним прогнозом