facebook

Депутат Кутняк намагається перешкодити переїзду людей з аварійних будинків у нові квартири – місцеві жителі.

За словами координатора ініціативної групи місцевих мешканців Ольги Чабан, «свободівець» Святослав Кутняк разом з помічником Олегом Симорозом сьогодні намагалися перешкодити старту першого етапу проекту – будівництва підпірної стіни.

Проект переселення мешканців аварійних будинків на вулиці Макарівської в нові квартири може опинитися під загрозою через провокацій деяких депутатів Київради.

Про це заявила Ольга Чабан, координатор ініціативної групи мешканців будинків по вулиці Макарівській, 1, та Академіка Ромоданова, 19-19а.

За її словами, «свободівець» Святослав Кутняк разом з помічником Олегом Симорозом сьогодні намагалися перешкодити старту першого етапу проекту – будівництва підпірної стіни. В результаті мешканці ризикують втратити нові квартири, про отримання яких вони вже домовилися з забудовником.

«Будинки на вулиці Макарівській і Академіка Ромоданова побудовані в 50-их роках, на сьогодні в них повністю прогнили інженерні комунікації, жодного разу не проводився капітальний ремонт. Вони в аварійному стані, в стінах і стелях величезні тріщини, шматки фасаду падають на голови людей. Згідно зі звітом ДП НДІБК (“Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій” – ред.), наші будинки мають “ненормативний крен”. Ми зверталися в різні інстанції та органи влади, але отримували лише відписки. На щастя, нам запропонували обмін нашого житла на нові квартири з ремонтом в сучасному житловому комплексі, який планує звести компанія “Інтергал-Буд”. Спочатку під схилами, на яких стоять наші хати, побудують нову підпірну стіну, щоб убезпечити наші будинки від повного руйнування. Після цього нижче по вулиці Макарівській розпочнеться будівництво першого нового будинку. Після переселення всіх мешканців старі будинки знесуть і побудують на їх місці нові. Понад 90% жителів підтримує цей проект, адже ми отримуємо нове житло в сучасних будинках з такою ж або більшою площею і готовим ремонтом. На фінальній стадії узгодження договорів на обмін житла між мешканцями і забудовником. Люди отримають квартири з коефіцієнтом, тобто більшу площу», – зазначила Ольга Чабан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, на місці будівництва житлового комплексу ніколи не було парку або скверу, територія схилів використовувалася як звалище будівельного сміття.

«Коли проект укріплення схилу стартував, поставили паркан, відразу почалося перешкоджання будівництву під виглядом захисту наших інтересів. Депутати Київради від «Свободи» Левченко та Кутняк приходили до нас у березні, намагалися загітувати жителів проти будівництва. Ми провели їм екскурсію, показали, в якому жахливому стані перебувають наші будинки. Тоді вони притихли, перестали говорити про забудову і обіцяли допомогти з капітальним ремонтом. Допомоги ми не дочекалися! Зате, як тільки почалася передвиборча кампанія, депутати вирішили знову на нас пропіаритися. Сьогодні прийшов Кутняк зі своїм помічником Олег Симорозом, спробував зламати паркан, хоча його готові були безперешкодно пустити на територію. Кричав, що не допустить будівництва без документів. Але це ж абсурд! Зараз будується тільки підпірна стіна, щоб наші будинки не з’їхали разом зі схилом вниз. На дані будівельні роботи у забудовника є дозвіл ДАБІ. Сам комплекс спроектований і пройшов експертизу, але його почнуть будувати після отримання дозволу. Ініціативна група тримає всі питання на контролі. Що стосується хуліганських дій Кутняка і Симороза, ми будемо звертатися в правоохоронні органи, до мера, до Президента, щоб захистили нас від цих провокаторів і політичних пройдисвітів», – зазначила голова ініціативної групи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Депутат Кутняк намагається перешкодити переїзду людей з аварійних будинків у нові квартири – місцеві жителі.