facebook

У Луцьку терорист змушує заручників дивитися фільм “Земляни”

Максим Кривош (Максим Плохий), який захопив автобус із заручниками в місті Луцьку, заявив, що одна з його вимог, щоб президент України Володимир Зеленський особисто прорекламував фільм “Земляни” 2005 року. Крім того, він змушує його дивитись заручників: “Президент Зеленський повинен записати відеозвернення з текстом “фільм “Земляни” дивитися всім”, – заявив він на сторінці у соцмережі, яку згодом видалили з платформи, пише УНІАН.

Про що фільм “Земляни”?

“Земляни” (Earthlings) – американський документальний фільм, який розповідає про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових досліджень або з метою виробництва одягу і їжі. Режисером фільму виступив зоозахисник Шон Монсон, закадровий текст прочитаний Хоакіном Феніксом (зірка фільму “Джокер”), продюсером стрічки стала актриса Меггі Кью, а музикант Мобі став автором саундтреку. Усі є веган-активістами.

Також фільм піднімає теми расизму, сексизму, видової дискримінації і прав тварин, демонструючи кадри, отримані за допомогою прихованої камери із зоомагазинів, “щенячих ферм”, притулків для бездомних тварин, птахофабрик, боєнь, місць вичинки і продажу шкіри та хутра, спортивних і розважальних заходів і дослідницьких лабораторій.

Кадри з фільму демонструють, як людина почала домінувати над іншими живими істотами і яких страждань ті зазнають. Прем’єра “Землян” відбулася на фестивалі Artivist Film Festival в 2005 році, де фільм виграв нагороду в категорії “Кращий документальний фільм”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Максим Кривош займався опікою тварин, зокрема – собак. Цю інформацію Суспільному підтвердила зоозахисниця з Рівного Алла Лосік.

“Так, він у Дубно захищав тварин, лікував, то там його всі знають, і влада знає, і ветеринари. Всі шоковані. Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий. Він зупинив масову травлю і добився прийняття програми стерилізації. Але, знаєте, він не любив фотографуватись. Оце було дивно”, – каже Лосік.

Вона додала, що таким волонтерством він займався орієнтовно п’ять останніх років. Про його судимості в організації не знали.

У місті Дубно на вулиці Морозенка, де зараз проживає Максим Кривош, працюють правоохоронці. Про це з місця події інформують кореспонденти Суспільного. Одна із сусідок на умовах анонімності розповіла, що на чоловіка раніше скаржились у поліцію, бо той буцімто бив дружину й сина.

На місці Суспільному вдалось коротко поспілкуватись із 15-річним сином Максима Кривоша. Він розповів, що стосунки із батьком у нього “більш-менш нормальні” і що такого вчинку від нього не очікував. Він також додав, що мати поїхала в Луцьк.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Луцьку терорист змушує заручників дивитися фільм “Земляни”