facebook

У штабі ООС розповіли деталі про загибель медика та смерть пораненого морпіха

У командуванні ООС розповіли деталі про загиблого медика та смерть пораненого морського піхотинця, якого не змогли евакуювати з поля бою.

Про це пише BBC News Україна з посиланням на відповідь командування ООС.

Тіла загиблих на момент передачі українській евакуаційній групі “Евакуація-200” мали незворотні трупні зміни, що може свідчити про те, що їх не зберігали за всіма правилами у моргу. А самі загиблі були без своєї військової форми”, – повідомляє BBC News Україна.

Крім того, повідомляється, що тіло військового медика Миколи Іліна розрізали.

Незрозумілим і кричущим є факт відносно розтину тіла полеглого військового медика. Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито військового медика, за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області“, – йдеться у повідомленні командування ООС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у командуванні Операції Об’єднаних сил розповіли, що група евакуації виявила російську протипіхотну міну ПОМ-2.

Такі міни заборонені Оттавською конвенцією та виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 встановлюють дистанційно, вона має період самоліквідації від 4 до 100 годин“, – йдеться у відповіді пресслужби ООС.

Міна спрацьовує у момент, коли людина зачепить одну із чотирьох тонких ниток завдовжки до 10 метрів кожна.

Використання збройними формуваннями РФ ПОМ-2, з наданням фотодоказів міжнародним організаціям, нещодавно було зафіксовано і на території ЗАТ “Бахмутського аграрного союзу”, що буквально за декілька кілометрів від Зайцевого – у Новолуганському на Донеччині“, – звертають увагу в командуванні ООС.
Уся ситуація з перешкоджанням пошукам пораненого і евакуації тіл суперечить Женевській конвенції про захист жертв війни, наголошує Командування ООС.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У штабі ООС розповіли деталі про загибель медика та смерть пораненого морпіха