facebook

Чи дорожчатиме долар восени: експерти дали прогноз

Чи варто очікувати традиційного для осені подорожчання долара на тлі нинішнього його падіння до мінімуму з липня минулого року і зміцнення гривні на рівні 26,69? Експерти поділилися прогнозом на найближче майбутнє.

До кінця літа для охочого закупити американську валюту – саме час це робити, кажуть фахівці в ефірі каналу “Україна 24”.

Так, за даними Нацбанку, в Україні попит на американську валюту зростає, і з початку серпня громадяни купили близько 45 мільйонів доларів, адже вигідний курс зацікавив людей.

При цьому експерти прогнозують, що незабаром в обмінниках долар вже будуть міняти за вищим курсом, а нинішнє здешевлення бакса – сезонне явище.

Так, очікується, що на початку осені курс повернеться до позначки 27 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У нас стабільна гривня, як не дивно, завдяки коронавірусу, тому що за період коронавірусу у нас практично не змінився експорт, але дуже впав імпорт. І, таким чином, у нас зовнішня торгівля збалансувалася”, – говорить економіст Андрій Новак.

Він додав, що економічних і фінансових ризиків для девальвації гривні немає.

Але не всі експерти дотримуються думки, що долар восени подорожчає – є альтернативний прогноз.

На думку економіста Ярослава Жаліла, зараз склалася сприятлива ситуація для зміцнення української валюти, і курс долара в найближчі два місяці рости не буде.

Він пояснив, які фактори можуть свідчити про зміцнення гривні:

Очікується виторг від подорожчання аграрного експорту;
поліпшення рейтингу Fitch може призвести до посилення зацікавленості в українських цінних паперах, можуть прийти спекулятивні інвестори;
позитивна ситуація з торговим балансом.
“Макроекономічних підстав для того, щоб очікувати зниження курсу гривні в найближчі 2 місяці, я не бачу”, – резюмував економіст.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи дорожчатиме долар восени: експерти дали прогноз