facebook

На Донбасі почав діяти режим “повної та всеосяжної” тиші

На Донбасі почав діяти режим “повної та всеосяжної” тиші

З опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Про це інформує пресцентр операції Об’єднаних сил у Facebook, пише Українська правда.

Відповідне рішення ухвалили три сторони – Україна, Росія та ОБСЄ – 22 липня.

Згідно з ним, перемир’я має дотримуватися до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними командування ООС, наразі ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою. Підрозділи Збройних сил України продовжують виконувати поставлені завдання.

Там наголосили, що, незважаючи на заходи повного та всеосяжного припинення вогню, підрозділи Об’єднаних сил “готові дати належну відсіч ворогові у разі порушення домовленостей”.

В штабі зазначили також, що в ООС працює кол-центр, і будь-хто із військовослужбовців, у яких “нібито вилучають штатне озброєння”, можуть звертатися за номером телефону, який є у кожній військовій частині.

За даними російських ЗМІ, командування бойовиків ОРДО також здійснює контроль за виконанням досягнутих домовленостей про повне перемир’я з 27 липня.

Нагадаємо, 22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, на якому домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню.

26 липня президент Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню на Донбасі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Донбасі почав діяти режим “повної та всеосяжної” тиші