facebook

Названо найшкідливішу олію, яку треба вилучити із раціону харчування

В Україні широкий вибір олії – на будь-який смак та гаманець. Стало відомо, які види краще виключити із раціону харчування, щоб не шкодити здоров’ю, передають Патріоти України.

Яка олія шкодить організму

Більшість українських господинь використовують для смаження соняшникову олію. Однак його небажано нагрівати до критично високих температур. Найгіршими варіантами для термічної обробки продуктів також є кукурудзяна, гарбузова, арахісова, мигдальна, конопляна, гірчична, лляна, кунжутна, рапсова олія, а також олії волоського горіха та виноградних кісточок.

Під час горіння зазначені олії виділяють речовини, що підвищують ризик розвитку небезпечних захворювань, а також провокують когнітивні та фізичні зміни в організмі.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При виборі олії слід звертати увагу на вміст насичених жирів – чим їх буде більше, тим краще. Полінасичених жирів має бути не менше 15%. Точка горіння олії – від 160 градусів і вище.

Яка олія корисна для організму
Оптимальними видами рослинної олії є оливкова, кокосова та авокадо. Також позитивно впливають на здоров’я топлене вершкове масло та тваринні жири.

Оливкова олія має високу термостійкість, в ній речовини запобігають окисленню і зберігають корисні властивості при нагріванні.

 

Олія авокадо також має високий рівень горіння, до того ж у ній мало полінасичених кислот.

Кокосова олія складається із насичених кислот. Вона містить корисну лауринову кислоту та добре засвоюється організмом.

Топлене вершкове масло підходить для запікання в духовці та обсмажування. Градус горіння – 250С. Воно сприяє нормалізації обміну речовин.

Тваринні жири. Також містять велику кількість насичених кислот. Особливо корисні жири із качки або яловичини, а також свиняче сало

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Названо найшкідливішу олію, яку треба вилучити із раціону харчування