facebook

“Стрімкого поширення не відбулося!”: У МОЗ зробили термінову заяву. Хороші новини

Україна змогла уникнути стрімкого поширення коронавірусу, ми вже знаходимося на плато, але через карантин воно може бути розтягнутим у часі.

Про це в інтерв’ю Oбозревателю розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, в цілому рухаємося за оптимістичним сценарієм, при якому зростання кількості хворих не перевищує 30%, система охорони здоров’я справляється з навантаженням.

“Карантин допоміг нам уникнути серйозного пікового стрибка епідемії, ми вже знаходимося на плато, розтягуючи його в часі, тому воно може бути значно довшим, ніж в країнах ЄС. У них був стрибок, плато і пішло на зниження. У нас не було стрибка, почалося плато, і воно може бути тривалим“, – зазначив Ляшко.

За його словами, один з прогнозів, який розглядався, передбачав 180 тисяч хворих.

“Стрімкого поширення вірусу не відбулося, фіксуємо зростання числа нових випадків, з урахуванням тих, хто одужав і помер, і вони не перевищують 10%. Щодня у нас стабільні показники і коливання в рамках 5% приросту. Це ще не стійка тенденція до зниження. Плато може бути тривалим, але ми потихеньку будемо відпускати карантинні заходи, щоб запрацювала економіка“, – підсумував він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Стрімкого поширення не відбулося!”: У МОЗ зробили термінову заяву. Хороші новини