facebook

Гасіть світло: споживання швидко зростає – енергетики озвучили графіки, іншого виходу немає

До чого готуватись?

У Міненерго повідомили про стан енергосистеми на 4 січня
Українців попередили, що в країні фіксується підвищення споживання електроенергії. Деталі опубліковані у Telegram-каналі Міненерго.

При цьому у відомстві заспокоїли, що дефіциту електроенергії немає, а генерації достатньо для покриття потреб споживачів.

Після ремонту та з резерву до роботи під’єднано 4 блоки та 1 корпус ТЕС, а також 1 блок ТЕЦ. У короткострокові аварійні ремонти переведено 4 одиниці генерації. Також є резервні потужності.

Але в Міненерго наголосили на важливості зниження навантаження на енергосистему в піковий годинник споживання, особливо вранці та ввечері у проміжку з 09:00 до 11:00 та з 17:00 до 19:00.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через пошкодження обладнання вимикалася підстанція ПС 330 кВ у Полтавській області. Усіх споживачів було оперативно загоєно.

Вранці у Київській області відключалася повітряна лінія, а також 4 підстанції, промисловість та побутові споживачі. Але вже всім повернули електроенергію.

Імпорт електроенергії на поточну добу становить 252 МВт * год. Також відбувається експорт до Словаччини, Румунії та Молдови обсягом 1483 МВт*год.

Через складні погодні умови в країні було знеструмлено майже 100 населених пунктів, більшість із них на Волині. Також у Харкові та Донецькій області майже 300 споживачів залишились без газу.

Станом на 08:00 ранку 4 січня через несприятливі погодні умови без світла залишилося 95 населених пунктів.

У Волинській області – 85 населених пунктів, це понад 10,6 тис. споживачів, у Київській області світло відключили у 6 населених пунктах, а в Донецькій області – у 4 населених пунктах.

 

Внаслідок пошкоджень газових мереж ворожими обстрілами в Донецькій області без газу залишилося 217 споживачів, у Харкові та Харківській області – 86 споживачів. За добу газ повернули 5 споживачам у Донецькій області та 2 у Запорізькій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Гасіть світло: споживання швидко зростає – енергетики озвучили графіки, іншого виходу немає