facebook

“У ці області невідступно пре потужний дощ, шалене похолодання може накрити Україну цілковито”: фахівці про мороз

“У ці області невідступно пре потужний дощ, шалене похолодання може накрити Україну цілковито”: фахівці про мороз

Синоптики попереджають про опади, з якими українці зіткнуться вже завтра (18 вересня) в конкретній області. Заразом передбачає тепла температура впродовж наступного тижня. Разом із тим експерти стурбовані можливим прогнозом на прийдешню зиму, яка може виявитися вркай холодною.

Як інформує “Телеграф”, синоптикиня Наталія Птуха розповіла, що у перший день тижня опади можуть бути лише на Закарпатті, тоді як в решті областей буде сухо і вже розпочнеться потепління. У середньому в Україні денна температура становитиме 19-24 градусів, тоді як у південних областях очікується 22-27 градусів.

У вівторок, 19 вересня, дощі можуть накрити Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку області. В інших регіонах можлива хмарна погода, проте опадів не очікується. Потепління буде вже більш вираженим, очікується 24-27 градусів вдень та 11-15 градусів вночі.

У середу, 20 вересня, дощі можуть залити вже всі західні області України, тоді як у решті регіонів небо буде хмарним, проте опадів не очікується. Температура повітря очікується по-літньому теплою в усіх областях до кінця тижня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми знову повертаємося до комфортних та теплих температур”, — резюмувала Птуха.

Як інформує “Главком”, над Північним полюсом триває формування полярного вихору, тому перші прогнози погоди на зиму 2023-2024: сніг і низька температура повітря. Про це повідомляє Severe Weather.

Будь ласка, читайте текст після реклами Що таке полярний вихор?

З початком осені температура в полярних регіонах починає знижуватися. Це стається через те, що Сонце опускається нижче над горизонтом, і менше енергії досягає Північного полюса. Проте, коли температура в полярних регіонах падає, регіони південніше продовжують отримувати достатньо сонячного світла.

Це призводить до великої різниці у температурі між полярними і субтропічними регіонами. Розпочинається розвиток циркуляції низького тиску, відомої як полярний вихор.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Сильний полярний вихор передбачає таку ж полярну циркуляцію, яка зазвичай містить прохолодніше повітря в полярних регіонах, що призводить до більш м’яких умов у США та Європі. І навпаки, слабкий полярний вихор означає, що холодніше арктичне повітря не обмежене і може затікати до США та Європи, що призводить до прохолодніших умов.

Наслідки полярного вихору

За словами метеорологів, на Північному полюсі вже розпочався процес охолодження, який традиційно починається в серпні і посилюється восени. Очікується, що полярний вихор досягне своєї максимальної сили в листопаді та грудні.

Вчені повідомляють, що в цьому році є ймовірність колапсу полярного вихору. Це призведе до погодних впливів по всій Північній півкулі – можливий викид більш холодного арктичного повітря в Європі та США.

Потенційний колапс, який часто спостерігається в грудні та січні, може призвести до значних змін погоди в січні 2024 року.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Існує підвищена ймовірність більш холодної зими у США, Канаді та Європі. Крім того, на сході США та в Європі очікується снігопад вище середнього.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“У ці області невідступно пре потужний дощ, шалене похолодання може накрити Україну цілковито”: фахівці про мороз