facebook

На сході Туреччини почалася антитерористична операція проти курдів.

У східних турецьких провінціях Агри, Игдир і Карс розпочалася антитерористична операція “Блискавка-3 гора Агри”. Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на МЗС Туреччини.

“У провінціях Агри-Игдир-Карс почалася операція Yıldırım-3 Ağrı Dağı. Мета – повне усунення сепаратистської терористичної організації (Робочої партії Курдистану – ред.) з порядку денного країни та нейтралізувати терористів, які знаходяться в регіоні”, – повідомили в МВС Туреччини.

Повідомляється, що в операції беруть участь 86 оперативних груп, тобто 1170 співробітників зі складу спецпідрозділів жандармерії і поліції.

Відомо також, що у другій половині червня турецькі підрозділи коммандос зайшли на територію Іраку і почали військову операцію, спрямовану на знищення представників Робочої партії Курдистану на півночі цієї країни.

Довідка: Робоча партія Курдистану визнана терористичною організацією в Туреччині, США, країнах ЄС. У листопаді минулого року Суд загальної юрисдикції ЄС не задовольнив позов про виключення Робочої партії Курдистану з переліку терористичних організацій за позовом, поданим РПК в травні 2014 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На сході Туреччини почалася антитерористична операція проти курдів.