facebook

Після призначення Татарова в ОП його оточення збагатилося активами Микитася – Bihus

Після призначення Татарова в ОП його оточення збагатилося активами Микитася – Bihus

Після призначення Олега Татарова заступником керівника Офісу президента окремі активи його колишніх роботодавців – компанії “Укрбуд” і її експрезидента Максима Микитася – почали переписувати на оточення Татарова.
Після того, як Микитась у 2019 році опинився в СІЗО через справу “квартир Нацгвардії”, було створено компанію “Дейрінг Капітал”. Фірма “прописалася” в Києві, на Антоновича, 131, де у власності Олега Татарова і членів його родини є цілий ряд об’єктів нерухомості. Про це повідомляють у своєму розслідуванні bihus.info.

Одним з власників “Дейрінг Капіталу” став тесть Олега Татарова – Олександр Павлушин. Влітку 2020-го року, незадовго до призначення Татарова в ОП фірма “Дейрінг Капітал” без жодного будівельного досвіду зуміла по суті “перехопити” одну із забудов “Укрбуду”. Її власники в прискореному режимі почали оформлювати право на оренду 1,3 га землі у Святошинському районі для зведення багатоповерхів

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Партнеркою по “Дейрінг Капіталу” є Людмила Міщенко, яка також є співвласницею ще однієї компанії з реєстрацією на Антоновича, 131 – “Кій-Плаза”. Згідно з документами її партнером є киянин Валерій Міщенко.

“Еко-Буд-Трейд” контролюється Денисом Комарницьким – соратником колишнього київського мера Леоніда Черновецького. Журналісти дізналися, що 45% цієї фірми, записані раніше на підставну особу, могли належати Микитасю

Компанія “Еко-Буд-Трейд” свого часу отримала від київських комунальників право будувати Подільсько-Воскресенський міст приблизно за 7 мільярдів гривень. Фірма при цьому не була будівельною, а виступала швидше посередником– отримувала комунальні кошти, частину лишала собі, а на решту шукала реальних підрядників. “Еко-буд-трейд” також була залучена до інших київських комунальних підрядів, отримавши мільярди гривень.

За інформацією журналістів, фірму контролює Денис Комарницький – соратник колишнього київського мера Леоніда Черновецького, а нині так званий “смотрящий за Києвом” від Офісу Президента. У 2019-му Комарницький зблизився з командою “Слуг народу” та, ймовірно, почав співпрацю з нардепом Миколою Тищенком і керівником ОП Андрієм Єрмаком. Тоді ж, за словами Микитася, він придбав у Комарницького частку в “Еко-Буд-Трейді”, яка нині відійшла Міщенку.

 

“Цей хлопець (попередній власник частки – ред.) просто “фунтом” був, як я розумію, бо він ніякого відношення до компанії не мав, він представляв інтереси Микитася. Не знав за скільки, хто, чого і як. Оскільки він ніякого прибутку не отримував, тільки проблеми головні, я вважаю, що ми від цих головних проблем його звільнили”, – заявив Міщенко, додавши, що представляє виключного свої інтереси як бізнесмена. Попри це, “Еко-Буд-Трейд” нині є вже не стільки бізнесовим, скільки політичним проєктом, тому можуть виникати сумніви, що окремі особи могли б придбати в компанії частку без схвалення Офісу Президента.

Також зазначають, що Міщенко має всі шанси взяти під контроль ще один актив Микитася – компанію “БК “Укрбудмонтаж”. Співвласницею цієї фірми була дружина Максима Микитася. Впродовж останніх років компанія отримала близько 3 мільярдів гривень держпідрядів на роботи для “Енергоатому” та “Чорнобильської АЕС”. У 2019-му дружина Микитася зі співвласників компанії зникла, а фірму записала на одного з її давніх співробітників.

Навесні 2020-го Валерій Міщенко підписав з новим формальним власником “Укрбудмонтажу” договір, за яким Міщенко схоже надав якусь позику під заставу компанії. Припускають, що цей договір є шляхом до передачі активу новому власнику.

У 2019-му Татаров захищав у судах топменеджерів “Укрбуду”, яких теж затримували у зв’язку зі справою про квартири Нацгвардії. Суд відпустив їх під скромні застави.

Олег Татаров отримав від НАБУ підозру у пов’язаному кримінальному провадженні, однак у справу втрутилася Генпрокурорка Ірина Венедіктова. Після цього справу передали з НАБУ до СБУ, де прокурори 30 грудня минулого року відкликали з Вищого антикорупційного суду клопотання про арешт Татарова.

Також зазначають, що Татаров потрапив в “Укрбуд” у 2014-му, після звільнення з Головного слідчого управління МВС. За словами Микитася, він особисто взяв Татарова на роботу, але цьому передувало “прохання від поважних людей”. Після призначення Татарова в “Укрбуд”, компанія почала отримувати регулярні замовлення на будівництво від Міністерства внутрішніх справ.

Паралельно зростали і статки самого Татарова та членів його родини, які оформили на себе цілий ряд об’єктів нерухомості “Укрбуду”, серед яких, наприклад, квартира у згаданому вже ЖК на Антоновича, 131.

У 2019-му Татаров захищав у судах топ-менеджерів компанії, яких теж затримували у зв’язку зі справою квартир Нацгвардії. Топ-менеджерів суд відпустив під доволі скромні застави.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Після призначення Татарова в ОП його оточення збагатилося активами Микитася – Bihus