facebook

“Усі, хто проти диктатури, – встаньте!”: Епіфаній відреагував на заборону книги про Стуса

Митрополит Київський і всієї України, владика Епіфаній заявив, що пам’ять про Василя Стуса житиме попри будь-які заборони.

Українcький народ продовжує виборювати право знати свою історію – справжню, а не системно фальсифіковану державою-агресором з усіма її міфами та втаємниченням правди. На жаль, справедливість цього твердження ще раз доводить резонансне рішення суду щодо заборони книги “Справа Василя Стуса”. Відтак суспільство змушене протистояти посяганню на свободу слова, як на основоположне право людини, без якого неможлива правова країна, у якій ми всі прагнемо жити”, – відзначив голова Православної Церкви України.

Митрополит додав, що всі, хто сьогодні захищає правдиву історію України та пам’ять про поета, відгукуються на заклик Стуса: “Усі, хто проти диктатури, – встаньте!”.
Владика Епіфаній наголосив, що реакція суспільства на рішення Дарницького райсуду свідчить про те, що “совецким адептам” не вдасться знову нав’язати тиранію радянського союзу в незалежній та демократичній Україні.

Крім того, він додав, що правда про їхню діяльність вже добре відома і буде поширюватися далі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Усі, хто проти диктатури, – встаньте!”: Епіфаній відреагував на заборону книги про Стуса