facebook

Літак Качинського підірвали у повітрі російською вибухівкою(відео)

Польська комісія з повторного розслідування катастрофи літака Ту-154 президента Польщі Леха Качинського дійшла висновку про те, що тротил, вибух якого став причиною аварії, в літак заклали під час його ремонту в Росії.

А у п’ятницю, 31 липня, комісія опублікувала новий звіт про виконану за кілька років роботи. У цьому звіті знову стверджується, що причиною катастрофи стали два вибухи в лівому крилі і центральній частині літака.

Про вибухи свідчить характер пошкоджень повітряного судна і розліт уламків, а також характер травм, отриманих тими людьми, які перебували на борту, повідомляють польські ЗМІ. Багато тіл були розірвані на частини, 74% жертв повністю або частково позбавлені одягу, немов зазнали впливу вибухової хвилі. 47% людей дуже обгоріли. Нарешті, багато тіл були нашпиговані сторонніми предметами – осколками обшивки, скла і навіть сталевих конструкцій.

Згідно з польською версією, перший вибух зруйнував ліве крило літака. Потім спрацювала друга бомба, закладена поряд з так званим «генеральським відсіком» у центральній частині лайнера. Саме другий вибух убив високопоставлених пасажирів в цьому відсіку.

Версію про катастрофу в результаті зіткнення з землею експерти заперечили. «Цьому суперечить увесь дуже великий доказовий матеріал і результати дуже великої кількості експериментів і аналізів», – йдеться в звіті. Там також стверджується, що російські слідчі вжили заходів до приховування істинних причин авіакатастрофи.
Комісія вказує, що наявність слідів вибухових речовин на борту – тротилу, пентріта і RDX (гексогену) – підтвердили польська і британська лабораторії, де проводили дослідження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що сліди вибухівки виявили в пробах, взятих «з частин літака, які російські техніки замінювали в 2009 році під час ремонту літаків Ту-154 №101 (літак Качинського) і Ту-154 №102 (ще один літак, що належить Польщі)».
При цьому росіяни досі не повертають уламки літака Качинського, кожен раз вигадуючи різні приводи і відмовки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Літак Качинського підірвали у повітрі російською вибухівкою(відео)