facebook

На скільки скорочується життя жінки після пологів

Дослідники з Університету Джорджа Мейсона (США) з’ясували, що народження дитини пов’язане з прискореним старінням жінки на 11 років.

Вчені використовували дані, отримані в 1999-2002 роках в ході довготривалого дослідження NHANES, робота стосувалася виявлення різних захворювань. Зацікавившись цією темою, експерти вивчили геноми більше ніж 2 тисяч представниць прекрасної статі. Особливу увагу вони звертали на довжину і стан теломер.

В результаті з’ясувалося, що у матерів ці частини хромосом вкорочені, як правило, це є першою ознакою швидкого клітинного старіння. Небезпека передчасного старіння назріває навіть для тих жінок, які виносили лише одну дитину. В середньому зменшення теломера на 4,2% еквівалентно зменшенню життя як мінімум на 10 років.

За словами фахівців, материнство старить організм сильніше, ніж куріння або ожиріння.

Нагадаємо, раніше фахівці пояснили, чому після пологів схуднути стає важко. Зазвичай, майбутні матусі своє схуднення часто ставлять в пріоритеті після народження дітей, однак цьому можуть заважати спадковість, спосіб життя до вагітності, подвоєний раціон під час вагітності і вживання гормональної підтримуючої терапії під час вагітності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У період очікування дитини у майбутньої мами починаються гормональні збої і перебудови, а це майже завжди провокує проблеми із зовнішністю. Багато косметичних процедур для вагітних вкрай небажані. Про те, що заборонено робити протягом дев’яти місяців очікування дитини, як виходять з положення лікарі і самі вагітні жінки, розповіла лікар-дерматолог.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На скільки скорочується життя жінки після пологів