facebook

ФБР зібрало “купу доказів” у справі Коломойського – огляд ЗМІ

Агенти Федерального бюро розслідувань зібрали “купу доказів”, які можуть встановити причетність Ігоря Коломойського до відмивання мільйонів доларів через нерухомість у Клівленді.

4 серпня ФБР та Служба внутрішніх доходів США провели обшуки в офісах Optima Management Group у Клівленді, яка раніше була одним із найбільших орендодавців міста. Група володіла частинами кількох офісних центрів та одного готелю. Однак її присутність у місті останніми роками скоротилася, коли Optima почала продавати деякі будівлі в 2015-му.

Того ж дня, 4 серпня, у Маямі обшукали бізнес, пов’язаний із цією компанією.

Вебсайт CBSповідомляє, що в офісах Optima вилучили комп’ютери та ноутбуки.

Про те, що проти Коломойського ведеться розслідування, влада Клівленда повідомила ще минулого року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“ПриватБанк” подав до суду на українського бізнесмена у штаті Делавер за начебто відмивання грошей банку через американські компанії у 2006-2016 роках.
Згідно з позовом, ці гроші буцімто були використані для купівлі та підтримки різних компаній та комерційної нерухомості у Клівленді та Далласі, а також інших місцях.

За словами Джоел Семюелс, професора міжнародного права в Університеті Південної Кароліни, це розслідування показує агресивний підхід федеральних чиновників до справ, пов’язаних із відмиванням грошей.

“Уряд став набагато уважнішим у розслідуваннях щодо грошей із колишнього Радянського Союзу та інших країн світу, аніж 20 років тому”, – каже Семюелс.

Аналітичний центр Atlantic Council вважає, що важко знайти більш неоднозначної постаті в Україні, ніж Ігор Коломойський.

У 90-і він був “бізнесменом, якого часто звинувачували в рейдерстві”, однак у 2014 він “радикально перелаштувався у патріота”.

Адвокат Коломойського Майкл Салліван відмовився коментувати обшуки у Клівленді.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ФБР зібрало “купу доказів” у справі Коломойського – огляд ЗМІ