facebook

Марченко: зростання мінімалки дасть додаткові 1,7 млрд грн до Пенсійного фонду

Бізнес, який легально платить офіційну зарплату вище мінімальної, ніяких змін через підвищення мінімалки не відчує.

Сьогодні, 14 серпня, повідомляється, що завдяки збільшенню мінімальної зарплати у 2020 році близько 1,7 млрд грн додатково отримає Пенсійний фонд і ще 1,2 млрд грн податку на доходи фізосіб розподіляться між місцевими бюджетами та держбюджетом.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю журналу “Фокус”.

Цього року підвищення мінімальної зарплати відбудеться в рамках 300 грн – з 4 723 грн до 5 000 грн, Що дає можливість поліпшити життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду“, – зазначив міністр.

Бізнес, який легально платить офіційну зарплату набагато вище мінімальної, ніяких змін не відчує.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Компанії, які платять податки тільки з 4 723 грн мінімальної зарплати, а решту видають в конвертах, швидше за все, і висловлюють невдоволення. Повинен бути нормальний діалог суспільства, бізнесу і держави“, – додав Марченко.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до депутатів з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня для підтримки законопроєкту про збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

Упевнений, що депутати проголосують за законопроєкт, поданий від президента, за збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми-збільшення з 2021 до 6 тисяч гривень. І протягом 2021 буде третя частина – ми збільшимо до 6,5 тисяч гривень”, – заявив президент.

6 серпня був зареєстрований законопроект №3963 “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, яким пропонується підвищити розмір мінімальної заробітної плати до 5 000 гривень – з 1 вересня 2020 року.

Раніше ZN.UA писало, що українська економіка проходить надзвичайно важкий кризовий період і традиційно знаходиться не в кращій формі. Детальніше в інтерв’ю “Міністр фінансів Сергій Марченко “Кажу як є – ситуація критична”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Марченко: зростання мінімалки дасть додаткові 1,7 млрд грн до Пенсійного фонду