facebook

“Це погана історія”: Зеленський прокоментував видачу Білоруссю “вагнерівців” Росії

Президент України Володимир Зеленський вважає видачу Росії затриманих у Білорусі бойовиків ПВК “Вагнера” неприйнятним для дружніх міждержавних відносин.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

Декілька слів про важливе з ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ. Про тих самих “вагнерівців”, демонів сучасної війни, яких уряд Білорусі віддав… Росії. На мій погляд, це дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах… Це погана історія. Історія, в якій явно знехтували довірою, об’єктивністю та адекватною оцінкою негативних наслідків“, – написав він.

Президент наголосив, що ніякого нібито втручання України у внутрішні процеси в Білорусі, про які наговорили публічно, не було, а людей, які дійсно мають стосунок до втручання у справи Білорусі і перш за все України, демонстративно віддали третій стороні.

Бійців приватної військової компанії “Вагнер”, які нещодавно були затримані на території Білорусі, таки відправили до Росії. Попри наявні домовленості про суто юридичний і суто об’єктивний підхід до оцінки цієї справи“, – закцентував він увагу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вважаємо таке рішення, м’яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною та Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги“, – наголосив Зеленський.

Він вважає, що наслідки цього рішення будуть трагічними. “Ми розуміємо, що “вагнерівці” все одно повернуться до свого звичного заняття – розповсюдження війни. Дай Боже, щоб білоруській владі не довелося на своїй території отримати ще один палаючий знекровлений Донбас, створити який всі ці “вагнерівці” дуже добре вміють. Бо вони – це ж про експансіонізм і насилля. Тільки про насилля“, – підкреслив Президент.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Це погана історія”: Зеленський прокоментував видачу Білоруссю “вагнерівців” Росії