facebook

Снайпер-утікач розповів про реалії “ЛНР”: тренували під Ростовом і змушували вбивати своїх

У мережі оприлюднили відео допиту снайпера “ЛНР”, який добровільно перейшов лінію розмежування та здався ЗСУ.антиукраїнські настрої.

Петренко Віктор Олексійович, проживаю в місті Луганську. Народився 13 липня 1993 року в тому ж Луганську. Пішов на службу у червні 2014 року, частина 15262. Посада снайпера. Проходили підготовку під Ростовом, нас тренували специ“.

За його словами, після вишколу його відправили на КПП для перевірки паспортів. Потім молодика і таких, як він, почали відправляти будувати та копати бліндажі. Згодом дійшло до того, що молодих терористів змушували ставати членами загороджувальних загонів.

Хто з наших хотів тікати чи здаватися, нам давали наказ розстрілювати. Ми з товаришем подумали, що це явно не наша робота, і захотіли здатися за програмою “Повернися додому живим”. Ми пішли в район населеного пункту Золоте-5 і розділилися. Я пішов на Золоте, а він північніше. Його застрелив наш снайпер. Мені пощастило, я дійшов до блокпоста“.

Розповідаючи про реалії “служби” в лавах російських окупантів, він зазначив, що зарплата там не змінюється з 2018 року і становить 15 тис. рублів (майже 5 600 грн). Кураторами місцевих найманців, за словами чоловіка, є російські кадрові військові. Вони дбають про формування в підлеглих хибного уявлення про Україну та ЗСУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Замполіти нас збирали по суботах, показували по телевізору про “донецько-фашистських загарбників”, як вони знущаються з дітей“, – зізнався він, додавши, що коли все побачив на власні очі, то кардинально змінив свою думку про захисників України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Снайпер-утікач розповів про реалії “ЛНР”: тренували під Ростовом і змушували вбивати своїх