facebook

Єдиною причиною Іловайської трагедії була агресія Росії, – Генпрокуратура

У Генпрокуратурі дослідили, що єдиним фактором, що призвів до трагічних подій під Іловайськом, є військова агресія військ Росії. Усі докази щодо справи вже передали у Міжнародний кримінальний суд.

Іловайський котел: про що свідчать дослідження Генпрокуратури
У ніч на 24 серпня 2014 року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора на територію України, інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.
На той момент війська РФ налічували:
9 батальйонно-тактичних груп: 3500 осіб особового складу,
до 60 танків,
до 320 БМД (БМП),
до 60 гармат,
до 45 мінометів та 5 протитанкових ракетних комплексів.
Чисельність техніки української армії була набагато менша.
Що відомо про перебіг справи щодо трагедії під Іловайськом
Наразі справа не закрита, вона перебуває на стадії провадження. Однак докази про вчинення воєнних злочинів Росією вже передали до Офісу прокурора Міжнародного суду. Україна сподівається на відкриття кримінального провадження проти РФ.
Зверніть увагу! Через анексію Криму та агресію Росії на Донбасі міжнародні правові інстанції порушили десятки справ. Щонайменше є 2 масштабних позови у Гаазі, п’ять міждержавних справ, близько 10 комерційних арбітражів.
Іловайська трагедія: коротко
Військові дії біля Іловайська розпочались 10 серпня 2014 року.
28 серпня українські війська потрапили в оточення окупанта. Наступного дня, 29 серпня, збройні сили домовились про “зелений коридор”, через який українські воїни мали вийти з оточення.
Однак під час виходу з міста проросійські бойовики порушили домовленість та підло розстріляли колони українських військових.
В Іловайському котлі загинули 366 українських воїнів, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, ще 300 – потрапили у полон.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Єдиною причиною Іловайської трагедії була агресія Росії, – Генпрокуратура