facebook

У Німеччині проведуть масові концерти, щоб дослідити коронавірус

У Німеччині в один день проведуть три концерти, щоб вчені змогли з’ясувати ризик поширення коронавірусу під час масових подій у закритих приміщеннях.
Про це повідомляє BBC.

У дослідженні університету Галле, яке пройде у Лейпцигу, мають взяти участь близько 4 тис. здорових добровольців від 18 до 50 років.

Дослідження, яке назвали “Рестарт-19”, задумали “для дослідження умов, за яких такі події можуть проводитися попри пандемію”, – зазначають дослідники.

Кожен зі сценаріїв передбачав прибуття та від’їзд співака, щоб “якомога реалістичніше відтворити поведінку глядачів”. Усіх учасників тестували на COVID-19, а також їм надали маски та пристрої для відстеження, щоб вимірювати відстань між ними.

Дослідники використовують флуоресцентні дезінфікуючі засоби, щоб відстежувати, яких поверхонь учасники концерту найбільше торкаються. Стежитимуть також за аерозольними частинками, які видихають глядачі та які рухаються в повітрі, адже це можливий спосіб передачі вірусу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проєкт профінансувала влада земель Саксонії та Саксонії-Ангальт на понад 1 млн доларів.
Мета проєкту – дослідити, чи можливо відновити важливі спортивні та музичні масові заходи у приміщенні без ризику поширення коронавірусу.

“Поки існує ризик зараження, не можуть проходити великі концерти, ярмарки та спортивні заходи. Ось чому так важливо з’ясувати, які технічні та організаційні умови можуть ефективно мінімізувати ризики”, – пояснив перед експериментом міністр економіки та науки Саксонії-Ангальт Армін Віллінгман.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Німеччині проведуть масові концерти, щоб дослідити коронавірус